Маленька чи велика, світла й містка чи затишна й гостинна, – ваша кухня може стати ще кращою. Порядок тут легко створити, але не завжди просто підтримувати. На допомогу приходять лайфхаки від досвідчених господинь і дизайнерів інтер’єру, безліч корисних пристосувань і правильна організація «території». Watsons пропонує вашій увазі топ-7 порад із організації порядку в просторі кухні.
1. Основне місце зберігання – навколо робочої зони
Все необхідне приладдя має оточувати стільницю: великі каструлі – під нею, легкі аксесуари – над. Що затребуванішими є речі, тим ближче вони мають знаходитись до робочої поверхні. Саму її краще не нагромаджувати: для легкої чистки та впевненості, що простір для приготування продуктів завжди вільний.
DOMOL
Освіжувач для холодильників Domol 40 г
99,90 грн
79,90 грн Купити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
DOMOL
Засіб для прочистки труб Domol 600 г
159,90 грн
127,90 грн Купити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
ТУАЛЕТНЫЙ УТЕНОК
Засіб для очищення туалету Туалетне Каченя 5 в 1 Морський 500 мл
91,90 грн nullКупити
Показано > зрезультатів
2. Розсортуйте речі за категоріями та підкатегоріями.
Однотипні предмети (наприклад, набори спецій) не лише зручно зберігати в одному місці для швидкого доступу. Це ще й красиво виглядає: особливо, на додаткових поличках, які можна обладнати просто на дверцятах або стінці кухонної шафи.
3. Зберігати речі та продукти в контейнерах і лотках.
Це не тільки допомагає розсортувати речі за категоріями, а й зберігати їх надійно, без ризику розбити або розсипати. Судочки та контейнери зручно маркувати стікерами, щоб навіть під час відсутності господаря домочадці з легкістю розібралися у вашій системі. Для сухих продуктів краще вибрати прямокутні або квадратні контейнери, щоб заощадити місце і зручно вписати все необхідне у виділений простір.
CIF
Засіб для чищення для ванної кімнати Cif 500 мл
99,90 грн
82,90 грн Купити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
SOMAT
Засіб для миття посуду Somat Gold Гель для посудомийної машини 540 мл
385,00 грн
249,90 грн Купити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Показано > зрезультатів
4. Зберігайте речі не горизонтальними стопками, а вертикальними рядами, щоб мати до них швидкий доступ.
Так порядок на полицях порушити буде складніше, і кожна річ буде після використання повертатися на своє місце. Це стосується обробних дощок, листів, підносів і форм. А ось серветки, фартухи, скатертини й рушники краще змотувати в рулони, і зберігати горизонтально. Втім, і для них можна створити міні-полички для вертикального зберігання просто на дверцятах шафки.
5. У просторі під раковиною приклейте декілька прищіпок або гачків, на які легко вішати ганчірки й губки і прикріплювати господарські рукавички.
6. Губки, щітки, миючі та чистячі засоби зручно зберігати в органайзерах і контейнерах із пластику або силікону.
Так ви звільните максимум місця, зможете захистити стільницю або полицю від потьоків, а прибирання в кухні стане більш простим заняттям.
7. Холодильник має бути на 30% порожнім.
Інакше в ньому непросто навести лад і знайти потрібні продукти, а ще контролювати їх термін придатності. Нехай приготовані страви зберігаються у зручних пластикових контейнерах, які відмінно зберігають їх свіжість, легко миються і підходять для розігріву в мікрохвильовій печі. Промаркувавши судки, можна забезпечити окремий обід кожному члену сім’ї, і залишити на стікері приємне побажання чи просто сердечко. Кожен дім потребує атмосфери любові!
Бонус: правильне зберігання продуктів
Чистота в холодильнику, досяжність і користь кожного продукту важливі не менше, ніж порядок на кухні в цілому. Ось чому зберігати їх потрібно правильно:
• Упаковуйте та накривайте заготовки та свіжі страви, щоб вони зберігалися довше і не окислювались. Ідеальний варіант зберігання – контейнери зі щільними кришками.
• Найхолодніша полиця – біля морозильної камери. Туди краще класти швидкопсувні молочні та м’ясні продукти: сири, свіже м’ясо, масло, молоко. Тут же найкраще зберігаються морепродукти.
• На середніх полицях температура змінюється від +3 до +8 градусів. Тут можна розмістити копченості, ковбаси, відкриті консерви, випічку й солодощі.
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Brand
Product Name
Description of the Product
nullnullКупити
Показано > зрезультатів
• Фрукти та овочі краще зберігати на полицях, найвіддаленіших від морозилки (а отже – більш теплих). Можна промити їх і перекласти в підготовлені контейнери, або стежити за їх станом у магазинних пакетах.
• Дверцята – для соусів, домашніх заправок і лікарських препаратів. Це найтепліше місце в холодильнику.
• Не варто зберігати на дверцятах яйця: там їх раз у раз обдає теплим повітрям, через що термін придатності скорочується, і є ризик розмноження сальмонели. Ідеальний варіант – промити або протерти продукт, і скласти його у вакуумний контейнер.
• Всі заморожені продукти можуть розморожуватися тільки один раз, інакше втрачають всю харчову цінність. До відправки продуктів до морозилки краще їх промити, просушити та розділити на порції: чи то риба, м’ясо чи фрукти. Зберігати інгредієнти найпростіше в поліетиленових пакетах або в лотках, що герметично закриваються.
Обирай аксесуари для кухні та прибирання у Watsons!
Повний порядок на кухні: топ-7 лайфхаків
Watsons блог | Тренди | Повний порядок на кухні: топ-7 лайфхаків
Маленька чи велика, світла й містка чи затишна й гостинна, – ваша кухня може стати ще кращою. Порядок тут легко створити, але не завжди просто підтримувати. На допомогу приходять лайфхаки від досвідчених господинь і дизайнерів інтер’єру, безліч корисних пристосувань і правильна організація «території». Watsons пропонує вашій увазі топ-7 порад із організації порядку в просторі кухні.
1. Основне місце зберігання – навколо робочої зони
Все необхідне приладдя має оточувати стільницю: великі каструлі – під нею, легкі аксесуари – над. Що затребуванішими є речі, тим ближче вони мають знаходитись до робочої поверхні. Саму її краще не нагромаджувати: для легкої чистки та впевненості, що простір для приготування продуктів завжди вільний.
2. Розсортуйте речі за категоріями та підкатегоріями.
Однотипні предмети (наприклад, набори спецій) не лише зручно зберігати в одному місці для швидкого доступу. Це ще й красиво виглядає: особливо, на додаткових поличках, які можна обладнати просто на дверцятах або стінці кухонної шафи.
3. Зберігати речі та продукти в контейнерах і лотках.
Це не тільки допомагає розсортувати речі за категоріями, а й зберігати їх надійно, без ризику розбити або розсипати. Судочки та контейнери зручно маркувати стікерами, щоб навіть під час відсутності господаря домочадці з легкістю розібралися у вашій системі. Для сухих продуктів краще вибрати прямокутні або квадратні контейнери, щоб заощадити місце і зручно вписати все необхідне у виділений простір.
4. Зберігайте речі не горизонтальними стопками, а вертикальними рядами, щоб мати до них швидкий доступ.
Так порядок на полицях порушити буде складніше, і кожна річ буде після використання повертатися на своє місце. Це стосується обробних дощок, листів, підносів і форм. А ось серветки, фартухи, скатертини й рушники краще змотувати в рулони, і зберігати горизонтально. Втім, і для них можна створити міні-полички для вертикального зберігання просто на дверцятах шафки.
5. У просторі під раковиною приклейте декілька прищіпок або гачків, на які легко вішати ганчірки й губки і прикріплювати господарські рукавички.
6. Губки, щітки, миючі та чистячі засоби зручно зберігати в органайзерах і контейнерах із пластику або силікону.
Так ви звільните максимум місця, зможете захистити стільницю або полицю від потьоків, а прибирання в кухні стане більш простим заняттям.
7. Холодильник має бути на 30% порожнім.
Інакше в ньому непросто навести лад і знайти потрібні продукти, а ще контролювати їх термін придатності. Нехай приготовані страви зберігаються у зручних пластикових контейнерах, які відмінно зберігають їх свіжість, легко миються і підходять для розігріву в мікрохвильовій печі. Промаркувавши судки, можна забезпечити окремий обід кожному члену сім’ї, і залишити на стікері приємне побажання чи просто сердечко. Кожен дім потребує атмосфери любові!
Бонус: правильне зберігання продуктів
Чистота в холодильнику, досяжність і користь кожного продукту важливі не менше, ніж порядок на кухні в цілому. Ось чому зберігати їх потрібно правильно:
• Упаковуйте та накривайте заготовки та свіжі страви, щоб вони зберігалися довше і не окислювались. Ідеальний варіант зберігання – контейнери зі щільними кришками.
• Найхолодніша полиця – біля морозильної камери. Туди краще класти швидкопсувні молочні та м’ясні продукти: сири, свіже м’ясо, масло, молоко. Тут же найкраще зберігаються морепродукти.
• На середніх полицях температура змінюється від +3 до +8 градусів. Тут можна розмістити копченості, ковбаси, відкриті консерви, випічку й солодощі.
• Фрукти та овочі краще зберігати на полицях, найвіддаленіших від морозилки (а отже – більш теплих). Можна промити їх і перекласти в підготовлені контейнери, або стежити за їх станом у магазинних пакетах.
• Дверцята – для соусів, домашніх заправок і лікарських препаратів. Це найтепліше місце в холодильнику.
• Не варто зберігати на дверцятах яйця: там їх раз у раз обдає теплим повітрям, через що термін придатності скорочується, і є ризик розмноження сальмонели. Ідеальний варіант – промити або протерти продукт, і скласти його у вакуумний контейнер.
• Всі заморожені продукти можуть розморожуватися тільки один раз, інакше втрачають всю харчову цінність. До відправки продуктів до морозилки краще їх промити, просушити та розділити на порції: чи то риба, м’ясо чи фрукти. Зберігати інгредієнти найпростіше в поліетиленових пакетах або в лотках, що герметично закриваються.
Обирай аксесуари для кухні та прибирання у Watsons!
Створи затишок навколо себе!