Бренди Магазини Блог
UA RU
Ukraineflag_UA.png
Login

👋🏻

Кабінет

Вхід
  • Кабінет
  • Мої замовлення
Зареєструватись
0
Logo
0
  • Акції

  • Дім

  • Корейська косметика

  • Обличчя

  • Дерматокосметика

  • Макіяж

  • Волосся

  • Тіло

  • Парфуми

  • Діти

  • Чоловікам

  • Здоров'я

  • Аксесуари

  • Подарунки

Skip to the content
Watsons блогWatsons блог
  • Новини
  • Краса
  • Догляд
  • Здоров’я
  • Тренди

Повний порядок на кухні: топ-7 лайфхаків

Watsons блог | Тренди | Повний порядок на кухні: топ-7 лайфхаків

Навігація записів

Previous
Next
05.11.2020
  • слідуй за нами

Маленька чи велика, світла й містка чи затишна й гостинна, – ваша кухня може стати ще кращою. Порядок тут легко створити, але не завжди просто підтримувати. На допомогу приходять лайфхаки від досвідчених господинь і дизайнерів інтер’єру, безліч корисних пристосувань і правильна організація «території». Watsons пропонує вашій увазі топ-7 порад із організації порядку в просторі кухні.

1. Основне місце зберігання – навколо робочої зони

Все необхідне приладдя має оточувати стільницю: великі каструлі – під нею, легкі аксесуари – над. Що затребуванішими є речі, тим ближче вони мають знаходитись до робочої поверхні. Саму її краще не нагромаджувати: для легкої чистки та впевненості, що простір для приготування продуктів завжди вільний.

1246166
DOMOL Освіжувач для холодильників Domol 40 г 109,90 грн 81,90 грн Купити
182992
DOMOL Бальзам для миття посуду Domol Sensitive 500 мл 109,90 грн 81,90 грн Купити
1260320
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
183076
DOMOL Засіб для прочистки труб Domol 600 г 159,90 грн 111,90 грн Купити
845997
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
442650
DUCK Засіб для очищення туалету Туалетне Каченя 5 в 1 Морський 500 мл 93,90 грн null Купити
Показано > з результатів

2. Розсортуйте речі за категоріями та підкатегоріями.

Однотипні предмети (наприклад, набори спецій) не лише зручно зберігати в одному місці для швидкого доступу. Це ще й красиво виглядає: особливо, на додаткових поличках, які можна обладнати просто на дверцятах або стінці кухонної шафи.

3. Зберігати речі та продукти в контейнерах і лотках.

Це не тільки допомагає розсортувати речі за категоріями, а й зберігати їх надійно, без ризику розбити або розсипати. Судочки та контейнери зручно маркувати стікерами, щоб навіть під час відсутності господаря домочадці з легкістю розібралися у вашій системі. Для сухих продуктів краще вибрати прямокутні або квадратні контейнери, щоб заощадити місце і зручно вписати все необхідне у виділений простір.

717435
CIF Засіб для чищення для ванної кімнати Cif 500 мл 114,90 грн 97,70 грн Купити
1128300
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1217977
SOMAT Засіб для миття посуду Somat Gold Гель для посудомийної машини 540 мл 385,00 грн 249,90 грн Купити
1273683
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1260362
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1132269
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
Показано > з результатів

4. Зберігайте речі не горизонтальними стопками, а вертикальними рядами, щоб мати до них швидкий доступ.

Так порядок на полицях порушити буде складніше, і кожна річ буде після використання повертатися на своє місце. Це стосується обробних дощок, листів, підносів і форм. А ось серветки, фартухи, скатертини й рушники краще змотувати в рулони, і зберігати горизонтально. Втім, і для них можна створити міні-полички для вертикального зберігання просто на дверцятах шафки.

5. У просторі під раковиною приклейте декілька прищіпок або гачків, на які легко вішати ганчірки й губки і прикріплювати господарські рукавички.

6. Губки, щітки, миючі та чистячі засоби зручно зберігати в органайзерах і контейнерах із пластику або силікону.

Так ви звільните максимум місця, зможете захистити стільницю або полицю від потьоків, а прибирання в кухні стане більш простим заняттям.

7. Холодильник має бути на 30% порожнім.

Інакше в ньому непросто навести лад і знайти потрібні продукти, а ще контролювати їх термін придатності. Нехай приготовані страви зберігаються у зручних пластикових контейнерах, які відмінно зберігають їх свіжість, легко миються і підходять для розігріву в мікрохвильовій печі. Промаркувавши судки, можна забезпечити окремий обід кожному члену сім’ї, і залишити на стікері приємне побажання чи просто сердечко. Кожен дім потребує атмосфери любові!

Бонус: правильне зберігання продуктів

Чистота в холодильнику, досяжність і користь кожного продукту важливі не менше, ніж порядок на кухні в цілому. Ось чому зберігати їх потрібно правильно:

• Упаковуйте та накривайте заготовки та свіжі страви, щоб вони зберігалися довше і не окислювались. Ідеальний варіант зберігання – контейнери зі щільними кришками.

• Найхолодніша полиця – біля морозильної камери. Туди краще класти швидкопсувні молочні та м’ясні продукти: сири, свіже м’ясо, масло, молоко. Тут же найкраще зберігаються морепродукти.

• На середніх полицях температура змінюється від +3 до +8 градусів. Тут можна розмістити копченості, ковбаси, відкриті консерви, випічку й солодощі.

1128265
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1076717
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1128258
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
312100
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1076794
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1128223
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1287221
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
1287235
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
658383
FLINK and SAUBER Ганчірка господарська Flink & Sauber 10 шт 79,90 грн null Купити
1021424
Brand Product Name Description of the Product null null Купити
Показано > з результатів

• Фрукти та овочі краще зберігати на полицях, найвіддаленіших від морозилки (а отже – більш теплих). Можна промити їх і перекласти в підготовлені контейнери, або стежити за їх станом у магазинних пакетах.

• Дверцята – для соусів, домашніх заправок і лікарських препаратів. Це найтепліше місце в холодильнику.

• Не варто зберігати на дверцятах яйця: там їх раз у раз обдає теплим повітрям, через що термін придатності скорочується, і є ризик розмноження сальмонели. Ідеальний варіант – промити або протерти продукт, і скласти його у вакуумний контейнер.

• Всі заморожені продукти можуть розморожуватися тільки один раз, інакше втрачають всю харчову цінність. До відправки продуктів до морозилки краще їх промити, просушити та розділити на порції: чи то риба, м’ясо чи фрукти. Зберігати інгредієнти найпростіше в поліетиленових пакетах або в лотках, що герметично закриваються.

Обирай аксесуари для кухні та прибирання у Watsons!

Створи затишок навколо себе!

До покупок!
UA RU

Гаряча лінія

0 800 300 333

З 9:00 до 19:00
Без вихідних

Каталог

  • Корейська косметика
  • Чоловікам
  • Парфуми
  • Здоров'я
  • Акції
  • Макіяж
  • Обличчя
  • Тіло
  • Подарунки
  • Діти
  • Дім
  • Волосся
  • Аксесуари
  • Дерматокосметика
  • Бренди

Клієнтам

  • Правила та умови
  • Магазини
  • Watsons Club
  • Подарункові сертифікати
  • Про Watsons
  • Кар'єра у Watsons
  • Контакти
  • Блог
  • Оплата та доставка
  • FAQ

Підписуйтесь
на наші соц. мережі
та месенджери

Watsons в вашому смартфоні

©2014 - 2026. Умови використання сайту