Губки для миття посуду — важливі помічники в побуті
Губка для миття посуду — незамінний предмет на кожній кухні. Незалежно від того, чи є у вас посудомийна машина, в будь-якому випадку ви користуєтеся губкою щодня та багаторазово. Ця непримітна річ відмінно порається з очищенням посуду та іншого кухонного приладдя, усуваючи забруднення. А якщо вибрати правильну губку, процес дозволить заощадити ресурси та час і в цілому стане приємнішим.
У всіх аспектах питання, яку краще купити губку для миття посуду, розбираємося далі разом.
Мета, принцип дії та походження
Губка для кухні — ефективний інструмент для усунення різних забруднень. Вона може використовуватися не тільки для посуду та столового приладдя, а й для поверхонь різних типів, раковин, плит, кахлю, решіток, грилів, миття важкодоступних місць у приміщенні та інших цілей.
Губки виготовлені з м'якого пористого матеріалу, що дозволяє вбирати вологу та утримувати її. Завдяки неоднорідній пористій поверхні з мікротріщинами в ній добре піниться та утримується мийний засіб, що дозволяє швидко та якісно видалити забруднення. Найчастіше м'які губки з одного боку забезпечені жорсткішим матеріалом, що виконує функцію абразиву.
Залежно від матеріалу та ступеня його жорсткості губки для кухні можуть застосовуватися для тих чи інших цілей, з делікатнішим або агресивнішим впливом — за потребою.
Перші аналоги цих інструментів були відомі ще в античні часи та спочатку вироблялися з натуральних морських губок. Згодом їх замінили матеріали штучного походження.
Склад і технології виробництва
Сьогодні для побутового застосування використовуються губки як натурального, так і синтетичного походження.
Синтетичні губки створюються за допомогою комбінації хімічних процесів. Найпопулярніший варіант для кухонного застосування — з поролону з абразивним шаром. Вироби, виготовлені зі спіненого поліестеру — дуже міцні, еластичні, легкі, м'які, економічні та хімічно стійкіші, ніж інші типи губок, мають суперпоглинальну стільникову структуру.
Популярні різновиди сировини для виробництва губок — поліуретан, віскоза, спінена гума, мікрофібра, латекс тощо. Також використовуються металеві нитки, нержавійна сталь і мідний дріт.
Серед натуральних інгредієнтів можна виділити:
- губки з целюлози (виготовлені з деревної маси, іноді з додаванням бавовни);
- меламінові — виготовляються з вуглецю, азоту та водню;
- природні морські губки мають тваринне походження та належать до типу Porifera; це найменш бажаний варіант для кухонних губок, тому що надмірне виловлювання цих морських жителів негативно
- позначається на фауні та флорі;
- губки з люфи виробляються зі стиглих плодів, що являють собою масу волокнистої целюлози.
Безсумнівно, губки натурального походження вирізняються екологічністю, вони біорозкладні та нешкідливі, але характеризуються меншим спектром дії та високою вартістю.
Своєю чергою, синтетичні губки, вироблені з використанням сучасних технологій, вирізняються доступною вартістю та високою якістю.
Які краще купити губки для миття посуду
В інтернет-магазині Watsons представлений великий вибір таких товарів як кухонні губки. Каталог містить широкий асортимент продукції, що підходить для різних областей застосування. Список варіантів вирізняється величезною варіативністю форм, матеріалів і складів, забарвлень, рівнів міцності та делікатності впливу. Вибір тієї чи іншої продукції має ґрунтуватися на запланованій меті застосування. Онлайн-магазин «Ватсонс» пропонує доступні ціни та надає зручні варіанти доставлення по території України.
ажливо пам'ятати, що губки можуть бути середовищем для розвитку бактерій і грибків, якщо за ними неправильно доглядати. Щоб перешкодити цьому, їх слід ретельно очищати та висушувати після використання або за можливістю дезінфікувати. Але все ж кращий спосіб гарантувати чистоту кухонної губки — якомога частіше замінювати її.